Veel gestelde vragen

Heb je een vraag over Swim to Fight Cancer?

Bekijk dan eerst of je hieronder je antwoord kunt vinden. Lukt dit niet, dan ontvangen we je vragen graag per mail of via social media.

Wie kan er deelnemen aan Swim to Fight Cancer? 

Een deelnemer is minimaal 10 jaar, mag niet zwanger zijn en mag geen gezondheidsproblemen hebben. Tevens is een deelnemer minimaal in het bezit van de zwemdiploma’s A en B of een soortgelijk diploma. Aan elke deelnemer zal voor de start worden gevraagd dit te verklaren. Deelnemers jonger dan 18 jaar kunnen alleen meedoen onder verantwoordelijkheid van hun ouder en/of verzorger en hebben een schriftelijke goedkeuring van hun ouder en/of verzorger nodig. Hiertoe dient een 'ouderverklaring' te worden ingevuld. Deze verklaring tref je aan bij het inschrijfformulier

Wat gebeurt er als ik het streefbedrag aan donaties niet haal?

Naast het inschrijfgeld, heeft elke deelnemer een inspanningsverplichting om minimaal 250 euro (vanaf 18 jaar) en 100 euro (junioren t/m 17 jaar) aan donaties op te halen voor het goede doel. Mocht dit onverhoopt niet helemaal lukken, neem dan even contact met ons op.

Wat adviseert de organisatie ten aanzien van het zwemmen met of zonder wetsuit?

We raden je sterk aan om voor je eigen veiligheid een wetsuit (full suit of shorty) te gebruiken, zeker als de temperatuur onder de 20 graden is. Het zwemmen met een wetsuit levert naast extra warmte ook drijfvermogen op. Daarnaast moeten we ons voor het zwemmen in open water houden aan de regels van de KNZB voor open water. Dit betekent dat het dragen van een wetsuit onder de 20 graden aangeraden wordt en onder de 18 graden verplicht wordt gesteld. Op dit moment is het water in de Spiegelwaal nog boven de 20 graden en Rijkswaterstaat verwacht niet, dat het water op 9 september onder de 18 graden zal komen. Het ziet er dus niet naar uit, dat het zwemmen met een wetsuit verplicht is, maar we raden het wel aan. Meer informatie over de mogelijkheden om wetsuits te kopen of huren, vind je op de pagina voorbereiding.

Zijn er mogelijkheden om je om te kleden en te douchen?

Voor alle deelnemers is er de mogelijkheid je om te kleden en op te frissen in het ‘atletendorp’. Hier kun je persoonlijke eigendommen in een tas voorzien van naam in een bewaakte ruimte achterlaten. Bij de finish worden handdoeken uitgedeeld.  

Waar kan ik parkeren tijdens de Swim?

In alle parkeergarages in Nijmegen of op de Wedren of op P+R De Waalsprinter.
Kom als het kan zoveel mogelijk op de fiets of met het openbaar vervoer!

Zie tevens onder kop ‘bereikbaarheid’ op deze website. (link naar kopje bereikbaarheid)

Wat is de waterkwaliteit van het water tijdens Swim to Fight Cancer? 

Het water in de Spiegelwaal is voor het overgrote deel geen officieel zwemwater. De provincie spant zich dagelijks in om het water zo schoon mogelijk te houden, maar kan geen invloed uitoefenen op de uiteindelijke kwaliteit. De organisatie spant zich in om de waterkwaliteit van het parcours van Swim to Fight Cancer in de gaten te houden in samenwerking met de provincie en uiteindelijk een advies geven voor het evenement op 9 september 2018 op deze website.

Wat doet de organisatie als de metingen een negatief resultaat opleveren?

Indien de waterkwaliteit op 9 september een onverantwoord gevaar dreigt op te leveren voor de gezondheid (bijvoorbeeld door zeer hevige weersomstandigheden), behoudt de organisatie zich het recht voor om maatregelen te nemen voor de veiligheid van de deelnemers, met als uiterste consequentie het afgelasten van het evenement. Zie de algemene voorwaarden (link naar algemene voorwaarde) voor meer details. 

Hoe kan ik aan al mijn familie en vrienden een bericht sturen waardoor ze eenvoudig aan mij kunnen doneren?

Je kan een bericht sturen door de link van je persoonlijke pagina (dat is normaal gesproken www.nijmegen.swimtofightcancer.nl/voornaamachternaam) te kopiëren en deze via mail, WhatsApp, Facebook of een ander medium te sturen. Als mensen op die pagina, onder jouw foto en motivatie op de knop 'doneer' drukken, dan doneren ze aan jou.

Donatie doen, maar pas later betalen. Kan dat?

Als je als bedrijf een donatie doet van meer dan € 250,00, dan kun je een factuur ontvangen die je dan binnen 14 dagen dient te betalen. Neem voor deze manier van doneren contact op met ons team, wij zorgen vervolgens dat de factuur wordt toegezonden. U kunt hierover contact opnemen met info@nijmegen.swimtofightcancer.nl

Ik heb aan de verkeerde persoon gedoneerd. Wat nu?

Let goed op dat tijdens het doneren via het donatieformulier de persoon aan wie je wilt doneren ook NAAST het formulier staat. Als er verkeerd wordt gedoneerd, kunnen wij dat helaas NIET oplossen.

Kan ik ook mobiel inschrijven, betalen en/of doneren

Ja, er is een mobiele website. Deze kun je ook gebruiken om je in te schrijven en te doneren, mits je een mobiele app van je bank hebt geïnstalleerd die dit ondersteunt.

Kan ik ook vanuit het buitenland betalen?

Nee, de betalingssystemen van onze website ondersteunen dit niet. Als je wilt doneren vanuit het buitenland, neem dan even contact  (link naar contact toevoegen) met ons op, dan maken we het in orde.

Mogen de bedrijven achter businessteams acties op touw zetten om donatiegeld binnen te halen?

Ja, natuurlijk! We omarmen alle initiatieven die geld opleveren voor het goede doel. We vernemen als organisatie echter graag van tevoren welke acties worden ondernomen. Dan kunnen we er namelijk op anticiperen en houden we het overzicht. Swim to Fight Cancer is echter in geen geval verantwoordelijk voor acties die door derden op touw worden gezet.  

Met hoeveel deelnemers houden jullie rekening bij de Swim to Fight Cancer? 

We hopen op zoveel mogelijk deelnemers, maar houden rekening met maximaal 500 deelnemers. De organisatie behoudt zich het recht voor om dit aantal aan te passen.

Is Swim to Fight Cancer Nijmegen een zwemwedstrijd?

Nee, Swim to Fight Cancer is geen wedstrijd.

Hoe houden jullie het inschrijfgeld en de donaties gescheiden? 

Het inschrijfgeld en de donaties houden wij strikt gescheiden, doordat wij werken met twee verschillende bankrekeningen. Op de ene rekening komen inschrijfgeld en eventuele sponsorgelden binnen, op de andere rekening de donaties. De donaties komen 100% ten goede aan Stichting Fight Cancer (na aftrek van eventuele transactiekosten). Na afloop van het event wordt de voorlopige stand doorgegeven. Eind september wordt het definitieve totale donatiebedrag openbaar gemaakt en overgemaakt aan de stichting Fight Cancer. 

Hoe wordt gezondheid en veiligheid in en op het water bewaakt?

Dankzij de inzet van partijen zoals Brandweer, gemeente Nijmegen, reddingsbrigade, het Rode Kruis, Rijkswaterstaat en beveiligingsmedewerkers zijn wij op en rondom het water voorzien van o.a. gediplomeerde EHBO-ers, lifeguards, ervaren zwembegeleiders en security-boten.