Voorbereiding


Een getrainde zwemmer doet ongeveer 20 minuten over 1500 meter. Een minder getrainde zwemmer doet daar bijna zestig minuten over. Wij adviseren daarom zeker minder geoefende zwemmers om een wetsuit (full suit of shorty) te gebruiken. Het zwemmen met een wetsuit levert naast extra warmte ook drijfvermogen op. Daarnaast moeten we ons voor het zwemmen in open water houden aan de regels van de KNZB voor open water. Dit betekent dat het dragen van een wetsuit onder de 20 graden aangeraden wordt en onder de 18 graden verplicht wordt gesteld. Op dit moment is het water in de Spiegelwaal nog boven de 20 graden en Rijkswaterstaat verwacht niet, dat het water op 9 september onder de 18 graden zal komen. Het ziet er dus niet naar uit, dat het zwemmen met een wetsuit verplicht is, maar we raden het wel aan.

Wil je een wetsuit kopen, kun je denken aan Marktplaats, maar natuurlijk ook aan (web)winkels. Vrij betaalbare wetsuits vind je bijvoorbeeld bij de Decathlon. Maar er zijn ook winkels die een korting geven wanneer je aangeeft mee te doen met Swim to Fight Cancer Nijmegen. Bij Jobe Sports krijg je 20% korting op de aanschaf van een wetsuit wanneer je de code STFC18 gebruikt.

Maar we begrijpen dat voor sommige deelnemers de aanschaf van een wetsuit voor eenmalig gebruik te kostbaar is. Er zijn diverse bedrijven die ook wetsuits verhuren. Zorg wel dat je dit vooraf zelf regelt, ter plaatse zijn er geen mogelijkheden. Er zijn een aantal winkels die doneren aan Swim to Fight Cancer Nijmegen wanneer je daar een wetsuit huurt, zoals:

Athlete Sports World doneert € 10,- van de verhuurprijs van € 30,- aan ons goede doel wanneer je tijdens het bestellen de kortingscode StFC2018 gebruikt. Om verzendkosten te besparen kun je de wetsuit ophalen en inleveren bij de balie bij Swim to Fight Cancer Nijmegen op 9 september. Selecteer dan bij de verzendmethode “ophalen StFC Nijmegen”. Aanmelden hiervoor kan tot en met 5 september. Wel wordt er een borg gevraagd van € 100,-, waarvoor je een aparte factuur ontvangt. Deze ontvang je retour nadat de wetsuit onbeschadigd weer is ingeleverd bij de balie. Wanneer er bij de teruggebrachte wetsuit beschadigingen worden geconstateerd zal dit door het verhuurbedrijf verrekend worden met de betaalde waarborg.

De Triathlonwinkel doneert € 5,- van de verhuurprijs van € 35,- aan ons goede doel wanneer je in het opmerkingenveld aangeeft dat hem nodig hebt voor Swim to Fight Cancer Nijmegen. In het zwembad in de winkel in Uden kun je voelen hoe het zwemt met een wetsuit aan. Ook hier wordt een borg gevraagd, in dit geval 150 euro.

Daarnaast wijzen we je graag op onze partner Speedo. Zij hebben een “Swim To Fight Cancer zwembril” geselecteerd. Deze kun je bestellen voor € 25,- (incl. verzenden) en dan gaat er € 5,00 naar Fight Cancer. De bril is perfect voor de echte zwemliefhebbers en te bestellen via stfc@fightcancer.nl.


Gratis trainen!

We adviseren om voor Swim to Fight Cancer te trainen (in je wetsuit) in zowel het zwembad als in buitenwater. Als organisatie bieden wij alle deelnemers zwemtraining aan.

De eerste trainingen vinden plaats in het open water van de Bisonbaai in Nijmegen. Deze trainingen zijn GRATIS en worden gegeven door Peter Fölker, mastertrainer Aqua Novio '94 en tevens zelf ook deelnemer aan de Swim. 

 

Datum en tijd open water training: vrijdagavond 17 augustus , starttijd om 19.30 uur

Verzamelpunt is op de dijk, voor de ingang BB bij het monument tegenover Oortjeshekken.

Aanmelden graag via email naar: info@nijmegen.swimtofightcancer.nl

Verdere informatie over nieuwe zwemtrainingen en clinics volgt spoedig.

Samen maken we een vuist tegen kanker!

Vanaf woensdag 18 juli tot  woensdag 5 september kan er GRATIS getraind worden voor de SWIM tussen 21.30u en 22.30u in zwembad DUKENBURG.

Dit gratis uur wordt aangeboden door bedrijfsleider Georg Dietrich namens Stichting zwembad Dukenburg. 

Dus kom naar Zwembad DUKENBURG en maak hier lekker gebruik van!GRATIS TRAINEN BIJ LACO-BEMMEL (Met dank aan Leo Kelders van Laco Bemmel)

Vanaf MA 16 juli t/m VR 10 augustus biedt zwembad LACO-BEMMEL de mogelijkheid om GRATIS te trainen van MA t/m VR s'morgens tussen 0800 en 0900u.

Let op: In de week van 13 augustus t/m VR 17 augustus kan er alleen 's morgens tussen 06.30u en 07.30u GRATIS getraind worden.

LET OP: Gratis trainen bij LACO-Bemmel uitsluitend op vertoon van je SWIM deelname bevestiging die je per email van ons ontvangen hebt.

De zwemtijden na 17 augustus worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

Zwemclinic

Zwem jij op 9 september voor Swim to Fight Cancer? Wil jij je deelname een boost geven? Is het al even geleden dat je de borstcrawl hebt geleerd of maak je pas net je eerste meters? Of vind je het lastig je weg te vinden in het donkere water? Meld je dan nu aan voor een gratis zwemclinic! 

Tijdens de zwemclinic op maandagavond 13 augustus krijg je uitleg en praktische oefeningen om je borstcrawltechniek te verbeteren. We bieden 2 verschillende clinics aan. Van 18.45 – 19.30 uur voor Beginners. Hierin staat de borstcrawltechniek centraal. Van 19.30 – 20.15 uur voor Gevorderden. Naast zwemtechniek is hierin meer aandacht voor vaardigheden in open water zwemmen. 

We verzamelen op het strand voor Grandcafé Lent in Zicht (LIZ) aan de Lentse plas. De clinic wordt gegeven door Marit Polman van Stamina – Swimming & Yoga. Zij is actief als wedstrijdzwemster en zwemtrainer. Ze heeft meerdere malen deelgenomen aan 10km zwemmen in open water. Marit geeft je oefeningen en tips waarmee je direct aan de slag kunt om je voor te bereiden op een topprestatie tijdens Swim to Fight Cancer!

Opgeven kan via: info@nijmegen.swimtofightcancer.nl

Vermeld (naast je naam en emailadres) in het onderwerp ‘Clinic StFC’ en in de berichttekst het tijdstip waarop je wilt deelnemen en eventuele bijzonderheden. Wees snel, per clinic zijn maar 15 plekken beschikbaar! 

We raden aan een felle kleur badmuts te dragen voor je zichtbaarheid. Afhankelijk van de watertemperatuur kun je een wetsuit dragen, maar dit is niet verplicht. Heb je zelf een plankje en/of pullboy? Dan kun je deze meenemen, net als bijvoorbeeld een ‘boei’ (saferswimmer). Dit is niet verplicht.


Eigen risico

Deelname is op eigen risico waarvoor je vooraf moet tekenen.


DTP-prik (tetanusprik)

Het is goed om te controleren of je in de laatste tien jaar een DTP-prik (in de volksmond: tetanusprik) hebt gehad. Indien dit niet het geval is raden we aan deze in de voorbereiding wel te halen. Neem hiervoor contact op met de GGD in jouw omgeving.


Minimumleeftijd

Er geldt een minimumleeftijd van 10 jaar voor de afstand van 500 meter. Voor de afstand van ruim 1500 meter geldt een minimumleeftijd van 15 jaar. De Jeugd  (15 t/m 17 jaar) mag kiezen tussen de afstand van 500 of 1500 meter.

Ben je nog geen 18? Dan heb je een ouderverklaring/vrijwaringsverklaring nodig. Deze tref je aan als je je inschrijft als junior/jeugd deelnemer.

Gelieve de ouderverklaring te printen en in te vullen en te laten ondertekenen door je ouder/verzorger (zie onder Informatie / Documenten) Deze dien je mee te nemen op 9 september en heb je nodig als je je komt aanmelden bij de registratie balie op de evenementenlocatie. Tevens geldt er voor de registratie op 9 september een legitimatie verplichting van ouder/verzorger en deelnemer!


Ik doe mee poster
Download hier de Swim to Fight Cancer poster

Of laat via Facebook zien dat je mee doet door onze Facebook header te downloaden!

Print of download je eigen flyer, poster of visitekaartje
Deze kun je sturen of uitdelen aan je vrienden, familie of collega's! Je kunt ze hieronder downloaden.
Flyer
Poster
Vistiekaartje


Tips ophalen donaties

Het behalen van het donatiebedrag kan op vele manieren. Hieronder enkele tips:

Gebruik je sociale netwerken (Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Instagram) om de link naar je persoonlijke donatiepagina te promoten en aandacht voor jouw prestatie te krijgen;

Organiseer in de aanloop een ludieke actie, zoals een diner voor vrienden, een ’openbare training’ of iets dergelijks, waarmee je aandacht vraagt voor de actie, met als doel geld in te zamelen;

Maak gebruik van de app 'Tikkie' en vraag je vrienden, familie, collega's, klasgenoten en bekenden via Whatsapp om een donatie en na ontvangst van deze betalingen doneer je zelf aan je eigen account op onze website. Een kleine moeite en het levert je vast veel donaties op!

Als je lid bent van een (sport)vereniging of genootschap kun je wellicht een soort collecte of speciale actie bedenken om je donatiegeld bij elkaar te krijgen. Bovendien willen je teamgenoten misschien wel helpen bij jouw fundraise-actie.

Heb je nog meer ideeën? Houd ons op de hoogte! Op deze plek delen we jouw goede idee graag met de andere deelnemers.