Over stichting Fight Cancer

Fight Cancer is een jonge eigenzinnige stichting die fondsen werft voor KWF Kankerbestrijding. Onder het motto ‘Love Life Fight Cancer’ laten wij zien dat de strijd tegen kanker resultaat oplevert en inspireren wij mensen om mee te doen. Fight Cancer wil jonge mensen bewust maken van de noodzaak van kan kankerbestrijding, ze betrekken bij de strijd tegen kanker en vooral: aansporen tot actie! Een van de fondsenwervende activiteiten van de stichting is Swim to Fight Cancer.

Met het ingezamelde geld steunt Fight Cancer jonge talentvolle onderzoekers waarvan ze denken dat ze een belangrijke rol binnen de oncologie in Nederland gaan krijgen. Lees hier meer over de onderzoekers die ze steunen.

Onderzoekers uit het hele land doen subsidieaanvragen voor de bekostiging van hun onderzoek. Jaarlijks komen er wel 300 verzoeken binnen voor onderzoek naar betere behandelmethoden en medicijnen tegen kanker. Het onderzoeksvoorstel dient van uitmuntende kwaliteit te zijn. Is het goedgekeurd, dan gaan de onderzoekers aan het werk. Gemiddeld duurt een onderzoek wel vier jaar en kost gemiddeld wel 500.000 euro. Er lopen nu zo’n 400 onderzoeksprojecten die KWF Kankerbestrijding financiert. Dankzij deze mogelijkheid worden er belangrijke ontdekkingen gedaan en overleven steeds meer mensen in de toekomst kanker. We gaan weliswaar vooruit maar we zijn er nog lang niet! Voorkomen is beter dan genezen. Onderzoek toont ook aan dat meer dan een derde van alle kanker te voorkomen is. Een gezonde leefstijl speelt daarbij een belangrijke rol. Vandaar dat Fight Cancer ook preventieonderzoek steunt en voorlichting geeft. Zodat we samen zorgen voor minder kanker. Samen maken we een vuist tegen kanker!