Aanbieding wetsuits!
Athlete Sports World doneert € 10,- van de verhuurprijs van € 30,- aan ons goede doel wanneer je tijdens het bestellen de kortingscode StFC2018 gebruikt. Om verzendkosten te besparen kun je de wetsuit ophalen en inleveren bij de balie bij Swim to Fight Cancer Nijmegen op 9 september. Selecteer dan bij de verzendmethode “ophalen StFC Nijmegen”. Aanmelden hiervoor kan tot en met 5 september. Wel wordt er een borg gevraagd van € 100,-, waarvoor je een aparte factuur ontvangt. Deze ontvang je retour nadat de wetsuit onbeschadigd weer is ingeleverd bij de balie. Wanneer er bij de teruggebrachte wetsuit beschadigingen worden geconstateerd zal dit door het verhuurbedrijf verrekend worden met de betaalde waarborg.
5-9-2018
Zwemmen met of zonder wetsuit?

We raden je sterk aan om voor je eigen veiligheid een wetsuit (full suit of shorty) te gebruiken, zeker als de temperatuur onder de 20 graden is. Het zwemmen met een wetsuit levert naast extra warmte ook drijfvermogen op. Daarnaast moeten we ons voor het zwemmen in open water houden aan de regels van de KNZB voor open water. Dit betekent dat het dragen van een wetsuit onder de 20 graden aangeraden wordt en onder de 18 graden verplicht wordt gesteld. Op dit moment is het water in de Spiegelwaal onder de 20 graden, laatste meting 02-09 19,2 graden, een wetsuit wordt dan dus ook geadviseerd! Het ziet er dus niet naar uit, dat het zwemmen met een wetsuit verplicht is, maar we raden het wel aan. Meer informatie over de mogelijkheden om wetsuits te kopen of huren, vind je op de pagina voorbereiding.

31-8-2018
Team De Vijf Badmutsen

Het verhaal van De Vijf Badmutsen gaat terug naar 1994. Toen gingen de dames studeren in Breda aan de NHTV. Vanaf het begin was duidelijk dat deze vriendschap bijzonder was. Samen met een aantal andere studiegenootjes werd jaarclub A Priori opgericht, en tot de dag van vandaag wordt lief en leed gedeeld met elkaar. Bruiloften, komst van (pleeg)kinderen, verhuizingen, nieuwe banen en ontslagen, bij alle belangrijke momenten leven de vriendinnen met elkaar mee. Ook en misschien wel juist in de zware, verdrietige periodes die er waren in de afgelopen 24 jaar. Een app-groep gevuld met foto’s, vrolijke en serieuze berichten, grappen en flauwekul vormt het archief van alles wat de meiden delen.  

Zo kwam er twee jaar geleden op een middag een appje van Annemarie in de groep. Ze zat bij de huisarts met dochtertje Naomi van toen 7 jaar oud. Een vervelende hoest en benauwdheid brachten hen daar, en wat leek op een onschuldig virusje mondde uit in de nachtmerrie van elke ouder. Een agressieve vorm van kanker bij de kleine meid zette de wereld op z’n kop van het hele gezin en iedereen die hen omringde. Vrienden, vriendinnen, collega’s, buren en onbekenden leefden mee met de vier Flachjes en probeerden te helpen en steunen waar mogelijk. En ondanks dat het inmiddels ‘achter de rug’ is met gelukkig een goede afloop voor Naomi, staat de wereld voorgoed op z’n kop. Een jaar nadat papa Wouter Swim to Fight Cancer in Den Bosch zwom met dochter Naomi in een bootje ernaast, gaat Annemarie samen met haar vriendinnen en dierbare vriendin en collega Jessica de Spiegelwaal in. Om met elkaar een dikke streep te zetten onder een periode van onzekerheid, zorg en pijn. Ook al zullen alle herinneringen aan de loodzware periode van chemo en bestraling nooit meer verdwijnen. En ook al is het leven zonder kanker nooit meer hetzelfde als ervoor. Het doel? Zoveel mogelijk geld inzamelen voor Fight Cancer. Maar ook met zijn vijven een bijzondere tocht af te leggen met in gedachten alle lieverds die ze in de loop der jaren zijn verloren, en de lieverds die op dit moment nog aan het knokken zijn. 

Voor team De Vijf Badmutsen bestaat er geen zijlijn. Zij willen niet toekijken hoe bekenden en onbekenden heel hard moeten knokken om bij ons te kunnen blijven en te genieten van het leven. Zij willen graag iets doen! Dus gaan De Vijf Badmutsen op 9 september de Spiegelwaal in om te zwemmen voor alle vechters van nu en de vechters van de toekomst. Maar ook voor diegenen die weliswaar weer positief vooruit kunnen kijken, maar tot op de dag van vandaag de zure vruchten plukken van het leed dat ze in het verleden geleden hebben. Voor hen allemaal is onderzoek nodig en dat komt er niet vanaf de zijlijn. En dus is er maar één lijn en die gaat wat De Vijf Badmutsen betreft stijl omhoog. Blijf hen steunen en geef leven. Bedankt! #wewillwin

 

31-8-2018
LET OP! Wijziging aanvang training van 3 september!
LET OP
Wijziging training 3 september! 

Clinic 1
Verzamelen 18.00u
Zwemmen 18.15u - 19.00u

Clinic 2 (ADVIES OM WETSUIT TE DRAGEN )
Verzamelen 19.00u
Zwemmen 19.15u - 20.00u
28-8-2018
Vet om mee te doen!

Op zondag 9 september duikt de elfjarige Jayden Peperzak uit Nijmegen de Spiegelwaal in voor zijn deelname aan Swim to Fight Cancer. Met meer dan 200 andere deelnemers komt hij hiermee in actie om de strijd tegen kanker aan te gaan.

Meedoen aan Swim to Fight Cancer, dat was al enige tijd de wens van Jayden. “Ik zwem al vanaf mijn vierde jaar en nu doe ik aan wedstrijdzwemmen. Een paar jaar geleden kreeg ik een zwembroek van Swim to Fight Cancer. Het leek me toen hartstikke vet om daar een keer aan mee te doen.” Als Jayden hoort dat het zwemevenement dit jaar in Nijmegen plaats vindt, hoeft hij dan ook niet lang na te denken: hij doet mee.

Als wedstrijdzwemmer heeft Jayden niet veel hoeven trainen en ook over de tijd die hij tijdens het evenement gaat zwemmen, maakt hij zich niet druk. “Ik ga nog wel een keer in open water zwemmen en verder ga ik gewoon van start. Ik zie wel waar ik uitkom.”

Jayden vindt het niet alleen leuk om mee te doen, hij vindt het ook mooi om te zwemmen voor het goede doel. Zijn opa heeft kanker en helaas zal hij niet meer beter worden. Jayden hoopt dan ook dat hij veel geld bij elkaar zal zwemmen voor het goede doel. Er staat al aardig wat geld op de teller maar Jayden wil natuurlijk dat dat bedrag nog veel hoger wordt. Hij vindt het super als jij hem daarbij helpt. Steun Jayden en daarmee het onderzoek naar kanker met een donatie via deze link: https://nijmegen.swimtofightcancer.nl/PersonalParticipantPage.aspx?personId=3637&personTypeId=Participant

28-8-2018
Docenten en studenten van de HAN samen in actie voor Swim to Fight Cancer

Meer dan 200 deelnemers gaan zondag 9 september van start voor hun 1500 meter zwemmen in de Spiegelwaal. Onder hen studenten en docenten van de HAN die zich samen inzetten om zo veel mogelijk geld bij elkaar te zwemmen voor onderzoek naar kanker. Dat niet alleen, met hun inzet willen zij ook hun zieke collega en docent een hart onder de riem te steken.

Susanne de Graaf is als docent communicatie aan de HAN verbonden aan de minor PR & Mediarelaties waarin studenten een PR-bureau oprichten. Swim to Fight Cancer was dit jaar één van de klanten van dat bureau. Van begin af aan voelt Susanne zich betrokken bij dit evenement. Zij weet uit ervaring hoe diep kanker ingrijpt in iemands leven. Haar collega Simone is ernstig ziek en haar schoonmoeder overleed bijna een jaar geleden aan longkanker.

Susanne: “Leuk, die PR-acties voor Swim to Fight Cancer, bedacht ik me, maar dan gaan we ook zwemmen. Als mensen in je directe omgeving getroffen worden door kanker, wil je zo graag helpen, maar soms kun je niets doen. Wat ik wel kan, is mijn gezonde lichaam inzetten en zo zoveel mogelijk geld bij elkaar zwemmen voor onderzoek naar kanker. Zo kan ik iets bijdragen, ook al komt dat voor mijn schoonmoeder te laat.”

Op het afscheidsdiner van de minor daagt Susanne de studenten uit: “Als jullie mee zwemmen met Swim to Fight Cancer betaal ik jullie inschrijfgeld voor dit zwemevenement. Jullie zwemmen en zorgen voor minimaal 250 euro aan sponsorgeld.” Drie studenten, waaronder de vierdejaarsstudent Noor Arends gaan de uitdaging aan.  Noor: “Als klein meisje van 12 heb ik voor het eerst gezien wat kanker bij een mens kan doen, of eigenlijk wat kanker een mens aandoet. Toen mijn opa aan kanker overleed, liet dit een leegte achter die zo diep, zo intens aanvoelde. Zijn traject, het verloop van zijn ziekte, heeft zoveel indruk op mij gemaakt; alle operaties, chemo’s en bestralingen, maar ook het omgaan met hoop, teleurstelling, frustraties, verdriet en begrip. Daar hield het niet op. Ik ben nu 27 en in de afgelopen 15 jaar heb ik vaak genoeg een soortgelijk ziekteverloop gezien, datzelfde intense verdriet, die hoop en die frustraties. Ik heb een ideaal, namelijk dat dat ophoudt. Dat niemand nog hoeft te overlijden aan kanker, dat niemand meer door die rollercoaster van emoties hoeft te gaan. Daarom zwem ik mee op 9 september om zoveel mogelijk geld op te halen voor Swim to Fight Cancer.”

Naast een team met drie studenten, verschijnen er ook twee teams met elk vier docenten van de HAN aan de start van het zwemevenement. De docenten voelen zich machteloos in hun verdriet om hun collega. Susanne: “Simone is een jonge vrouw net als ik. Je realiseert je dat je het ook zelf had kunnen zijn. Als collega’s hebben we Simone op allerlei manieren laten weten dat we er voor haar zijn; kaarten, bloemen, kookschema’s en zo nog meer. Onze deelname aan Swim to Fight Cancer is er één van.”

Noor en Susanne zijn beide actieve sporters maar zwemmen past niet zo in hun straatje. Deelnemen aan Swim to Fight Cancer vormt voor hen dan ook een uitdaging. Noor: “Ik probeer twee keer in de week te gaan zwemmen in het binnenbad en ik ga ook nog een keer in open water trainen. Vooraf had ik gedacht dat ik ook nog eens een scherpe tijd neer zou gaan zetten. Maar anderhalve kilometer is toch best een heel eind. Daarbij heb ik een schouderblessure. Ik heb mijn andere sporten nu op een laag pitje gezet zodat al mijn aandacht uit kan gaan naar het zwemmen. De tijd die ik ga halen, vind ik inmiddels minder belangrijk.”

Ook Susanne probeert twee keer in de week te trainen, vaak samen met haar collega’s. Susanne: “Ik train steeds in open water en echt, ik vind het fantastisch. Maar toch is het niet makkelijk. Ik ben best sportief maar wat zwemmen betreft kom ik niet verder dan een oudewijvenschoolslag met mijn hoofd boven water. Zo anderhalve kilometer volbrengen, gaat voor mij niet makkelijk worden. Maar mijn strijd op 9 september is niets vergeleken met de strijd die mensen tegen kanker leveren.”

Noor en Susanne hebben het niet alleen druk met trainen. Hun pijlen zijn ook gericht op het binnenhalen van donaties voor Swim to Fight Cancer. Collega’s en medestudenten van de HAN, familie, vrienden en kennissen: allemaal worden ze benaderd te doneren voor het goede doel. De sportschool van Noor, Aerofitt in Duiven, organiseert op vrijdag 7 september een sportmarathon met drie opeenvolgende lessen. Een vrijwillige bijdrage van de deelnemers gaat geheel naar Swim to Fight Cancer. Susanne: “De afgelopen weken bestond mijn voorbereiding vooral uit zwemmen. De laatste weken gaat het grote binnenhalen van sponsorgeld gebeuren. Want dat is het grotere doel. Zoveel mogelijk geld bij elkaar zwemmen voor onderzoek naar kanker.”

28-8-2018
Generale SWIM repetitie
Zwem jij op 9 september voor Swim to Fight Cancer? Wil jij je deelname een boost geven? Is het al even geleden dat je de borstcrawl hebt geleerd ? Of vind je het lastig je weg te vinden in het donkere water? Meld je dan nu aan voor een gratis zwemclinic! 
Tijdens de zwemclinic op maandagavond 3 september krijg je uitleg en praktische oefeningen om je borstcrawltechniek te verbeteren. Van 18.30 – 19.15 uur voor gevorderden in de Spiegelwaal als generale repetitie. Verzamelen 18.15 bij de Lentloper brug. Bij deze clinic staat de borstcrawltechniek centraal. Naast zwemtechniek is hierin aandacht voor vaardigheden in open water zwemmen. 

De clinic wordt gegeven door Marit Polman van Stamina – Swimming & Yoga . Klik hier voor haar Facebook pagina. Zij is actief als wedstrijdzwemster en zwemtrainer. Ze heeft meerdere malen deelgenomen aan 10km zwemmen in open water. Marit geeft je oefeningen en tips waarmee je direct aan de slag kunt om je voor te bereiden op een topprestatie tijdens Swim to Fight Cancer! 
Opgeven kan via info@nijmegen.swimtofightcancer.nl . Vermeld (naast je naam en emailadres) in het onderwerp ‘Clinic StFC 3 september’ en eventuele bijzonderheden. We zullen aangeven zodra de clinic vol is, er is plaats voor 15-20 zwemmers.
We raden aan een felle kleur badmuts te dragen voor je zichtbaarheid. Afhankelijk van de watertemperatuur kun je een wetsuit dragen, maar dit is niet verplicht. Heb je zelf een plankje en/of pullbuoy? Dan kun je deze meenemen, net als bijvoorbeeld een ‘boei’ (saferswimmer).
24-8-2018
Zwemclinic

Op DONDERDAG 23 AUGUSTUS staat er een nieuwe zwemclinic op het programma . En niet zomaar een, deze clinic zal gegeven worden door twee oud topzwemmers, Joost Reijns (nu werkzaam bij Fight cancer) en Sebas van Lith (nu werkzaam onder andere bij de Swimgym). Dus meld je snel aan voor deze uitdagende en leerzame clinic. 💪💪

Start: 18.30u
Trainer: Joost Reijns en Sebas van Lith
Locatie: Zwembad west buitenbad, Planetenstraat 65. Melden in de hal van het zwembad. 
Aanmelden via email aub:
Info@nijmegen.swimtofightcancer.nl


20-8-2018
Kickboxclinic Perry Ubeda voor Swim to Fight Cancer


NIJMEGEN - Om het evenement Swim to Fight Cancer kracht bij te zetten geeft Perry Ubeda maandag om 18.30 uur op het strand van de Lentse plas bij Grandcafé LIZ een gratis kickboxclinic. De oud-wereldkampioen kickboksen, ambassadeur van het event, verwelkomt maandagavond kinderen tussen de 9 en 15 jaar oud. Inschrijven kan via info@swimtofightcancer.nl.


Kankeronderzoek

Swim to Fight Cancer is een recreatieve zwemtocht met als doel geld ophalen voor de stichting Fight Cancer. Die stelt alle donaties ter beschikking aan kankeronderzoek naar betere behandelmethoden, zodat kanker op korte termijn geen dodelijke ziekte meer is. Dit jaar doen elf steden in Nederland mee en op 9 september is de eerste Nijmeegse editie. Na de clinic van Ubeda wordt maandag samen een rondje gezwommen als voorbereiding op op de zwemtocht, volgende maand in de Spiegelwaal.

 

Op die dag wordt vanaf de Lentloper-brug 1.500 meter gezwommen, tussen de verlengde Waalbrug en de spoorbrug en daarna terug naar de Lentloper. Voor de jeugd is een zwemroute van 500 meter uitgestippeld. Inschrijven als deelnemer of vrijwilliger kan tot 1 september. Meer info, klik hier.

13-8-2018
Boxclinic door Perry Ubeda

Ben jij tussen 10 en 15 jaar en heb jij wel zin in een lesje boxen? Dan is dit jouw kans! Op 13 augustus geeft Perry Ubeda speciaal voor jou een clinic! Perry Zwemt zelf de 500m mee op 9 september en is ambassadeur van Swim to Fight Cancer Nijmegen! Na de clinic zwemmen we samen een rondje als voorbereiding op de Swim! Er zal een collectebus staan voor donaties. 

Start: 18:30u

Locatie: Lentse plas, Grandcafé LIZ

Wil jij meedoen? Geef je dan op via: info@nijmegen.swimtofightcancer.nl

7-8-2018
Zwemclinic

Zwem jij op 9 september voor Swim to Fight Cancer? Wil jij je deelname een boost geven? Is het al even geleden dat je de borstcrawl hebt geleerd of maak je pas net je eerste meters? Of vind je het lastig je weg te vinden in het donkere water? Meld je dan nu aan voor een gratis zwemclinic! 

Tijdens de zwemclinic op maandagavond 13 augustus krijg je uitleg en praktische oefeningen om je borstcrawltechniek te verbeteren. We bieden 2 verschillende clinics aan. Van 18.45 – 19.30 uur voor Beginners. Hierin staat de borstcrawltechniek centraal. Van 19.30 – 20.15 uur voor Gevorderden. Naast zwemtechniek is hierin meer aandacht voor vaardigheden in open water zwemmen. 

We verzamelen op het strand voor Grandcafé Lent in Zicht (LIZ) aan de Lentse plas. De clinic wordt gegeven door Marit Polman van Stamina – Swimming & Yoga. Zij is actief als wedstrijdzwemster en zwemtrainer. Ze heeft meerdere malen deelgenomen aan 10km zwemmen in open water. Marit geeft je oefeningen en tips waarmee je direct aan de slag kunt om je voor te bereiden op een topprestatie tijdens Swim to Fight Cancer!

Opgeven kan via: info@nijmegen.swimtofightcancer.nl

Vermeld (naast je naam en emailadres) in het onderwerp ‘Clinic StFC’ en in de berichttekst het tijdstip waarop je wilt deelnemen en eventuele bijzonderheden. Wees snel, per clinic zijn maar 15 plekken beschikbaar! 

We raden aan een felle kleur badmuts te dragen voor je zichtbaarheid. Afhankelijk van de watertemperatuur kun je een wetsuit dragen, maar dit is niet verplicht. Heb je zelf een plankje en/of pullboy? Dan kun je deze meenemen, net als bijvoorbeeld een ‘boei’ (saferswimmer). Dit is niet verplicht.

3-8-2018
“WE HEBBEN MAAR ÉÉN DOEL EN DAT IS SAMEN OVER DE STREEP KOMEN”De Bemmelse Antura Magendans en Miranda van den Brink zijn al dertig jaar vriendinnen. In die dertig jaar hebben ze lief en leed gedeeld. Lief en leed delen ze ook in hun voorbereiding op Swim to fight Cancer. Miranda en Antura willen een succes maken van hun deelname aan dit bijzondere evenement. Zij weten als geen ander hoe diep kanker ingrijpt in je leven.

Miranda: “Vijf jaar geleden voelde ik een knobbeltje in mijn borst. Het bleek borstkanker te zijn. Ik kreeg de diagnose een paar dagen na mijn vijfendertigste verjaardag. Het hele pretpakket heb ik gekregen: operatie, chemo, bestraling en hormoonkuur. Je pakt het allemaal aan. Mijn kinderen waren toen nog hartstikke jong. Je doet alles om beter te worden.”

De behandeling slaat op dat moment goed aan. Om te markeren dat ze weer beter is, laat Miranda na een paar jaar een tatoeage zetten: Stay strong. Kort daarna wordt vastgesteld dat ze uitzaaiingen heeft in haar botten. Een enorme slag. Miranda start meteen met een nieuwe hormoonkuur, een kuur die net op de markt is. De eerste resultaten zijn goed en dat geeft haar hoop voor de toekomst. Miranda: “Die tatoeage liet ik zetten toen ik dacht het ziekteproces achter me te kunnen laten. Stay strong: het geldt nu meer dan ooit voor me. Stay strong is ook de boodschap die ik iedereen mee zou willen geven.”

           

GEVOLGEN VAN KANKER
Voor de nu vierenvijftigjarige Antura duurt het ziekteproces al meer dan tien jaar. Antura: “In 2008 kreeg ik vulvakanker. In ben nu schoon maar kamp nog steeds met de gevolgen. De afgelopen tien jaar waren zwaar. Ik heb veel medicatie, operaties en pijn gehad en heb de nodige blijvende beperkingen. Door de neurostimulator die ik nu heb, is de pijn onder controle. Vulvakanker, baarmoederhalskanker en eierstokkanker zijn zo’n nare ziektes dat ik een dringende oproep doe: laat die twaalfjarige meisjes vaccineren. Laat ze niet doormaken wat ik heb doorgemaakt want echt dat wil je je dochter besparen.”

Een hogere bereidheid tot vaccineren, dat is niet alles wat Antura wil bereiken. Ze zou ook graag zien dat het taboe over dit type kanker wordt doorbroken. Antura ervaart nog steeds dat mensen het moeilijk vinden om over kanker aan de geslachtsorganen te praten. Antura: “Mijn kinderen die 12 en 14 waren toen ik de diagnose vulvakanker kreeg, hebben wel eens verzucht: “Mam, had je maar een ander soort kanker dan was het voor ons makkelijker om te vertellen”. Ik wil zo graag dat dat verandert.”

Ook Miranda ondervindt dagelijks de gevolgen van haar ziekteproces. Miranda: “Voordat ik ziek werd, werkte ik in de horeca, de leukste baan die ik ooit heb gehad. Maar dat gaat niet meer. Ziek zijn is heel hard werken. Er glipt zo veel tussen mijn vingers en dat is moeilijk. Mijn kinderen zijn nu 9 en 11 jaar oud. Wil ik er voor hen zijn als ze om half drie uit school komen dan moet ik overdag rusten. Het is iedere dag weer doseren en keuzes maken.”

 

DOORZETTINGSVERMOGEN

Miranda en Antura zijn vrouwen die niet bij de pakken neer gaan zitten. Met veel doorzettingsvermogen gaan zij het leven met alle hobbels die ze tegenkomen aan.

Antura:”Het leven is te mooi en te leuk om het te laten vergallen door alle beperkingen. Ik heb lieve mensen om me heen, prachtige kinderen en een geweldige kleinzoon van tien maanden. Als ik dan eens een dipje heb, dan denk ik daar aan en dan word ik vanzelf weer blij. Ook krijg ik alle steun van Rijnstate, het ziekenhuis waar ik onder behandeling ben. Mijn behandelend artsen, dr. de Hullu en dr. Kallewaard maar ook alle anderen mensen die mij daar begeleiden, ze zijn echt geweldig. Ik heb de afgelopen jaren altijd op hun steun en advies kunnen rekenen en daardoor nooit het gevoel gekregen er alleen voor te staan.”

 

SWIM TO FIGHT CANCER

De twee vrouwen zijn enorm gemotiveerd zich in te zetten voor Swim to fight Cancer en zoveel mogelijk donaties te werven voor onderzoek naar kanker. Antura: “Ik heb zelf ervaren hoe waardevol onderzoek is en hoe de medische wetenschap daardoor verandert. Er is nu zoveel meer kennis en er is zoveel meer mogelijk dan twaalf jaar geleden. En die verandering moet doorgaan voor al die mensen die na ons geconfronteerd worden met kanker.”

 

Zondag 9 september zullen Miranda en Antura anderhalve kilometer gaan zwemmen in de Spiegelwaal. De Swimming dinnetjes noemen ze zichzelf. Dertig jaar geleden woonden ze in dezelfde straat. Miranda was toen nog een jong meisje. Toen Antura kinderen kreeg, ging Miranda op haar kinderen passen. Later pasten de kinderen van Antura weer op die van Miranda. In die dertig jaar zijn ze dikke vriendinnen geworden. Toen Swim to fight Cancer op hun pad kwam wisten ze dan ook al snel: hier gaan wij ons samen voor in zetten. Nadat ze groen licht van hun behandelend artsen kregen, zijn ze enthousiast aan het trainen gegaan. Bij verschillende zwembaden, zoals het zwembad in Dukenburg en in Bemmel, zijn er uurtjes waarop deelnemers aan Swim to fight Cancer gratis mogen trainen. Antura: “Ik vond het best spannend hoe dat trainen zou gaan. Ik heb tien jaar maar weinig kunnen doen en hele periodes niet kunnen lopen of zitten. Maar ik wil het proberen en ga er gewoon voor. Bij de tweede training merkte ik dat ik het bij schoolslag moet houden. Ik probeerde Miranda te volgen in de borstcrawl maar mijn benen weigerden dienst. Ik was blij dat er een zwembandkant in de buurt was en niet in open water lag.”

Miranda: “We hebben maar één doel en dat is samen over de streep komen. De tijd waarin dat maakt ons niet uit. We beginnen onze anderhalve kilometer samen en zullen het ook samen volbrengen.”

 

De voorbereiding voor de uitdaging op zondag 9 september is natuurlijk mee dan alleen trainen. Er wordt ook hard gewerkt aan het werven van donaties. Miranda: “Het werven van donaties verloopt voorspoedig. Op dit moment hebben we al 2000 euro. We krijgen donaties uit alle hoeken, dat is hartverwarmend. We zijn zo gemotiveerd en alle steun en sponsoring geven ons een extra drive en energie.”

Ondanks dat het de eerste keer is dat Swim to fight Cancer in Nijmegen wordt gehouden, kan het evenement meteen al rekenen op een grote belangstelling. Antura: “Er zijn nu al meer dan 100 deelnemers en heel veel sponsoren. Ik hoop echt dat het er veel en veel meer worden en we heel veel geld bij elkaar gaan zwemmen. Samen kunnen we zo het verschil maken.”

 

 

30-7-2018
Jonge, talentvolle onderzoekers

Swim to Fight Cancer is een initiatief van de stichting Fight cancer, die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding. Fight cancer wil met name jonge mensen bewust maken van de noodzaak van kankerbestrijding, ze betrekken bij de strijd tegen kanker en vooral: aansporen tot actie.

Het specifieke doel van Swim to Fight Cancer is het ondersteunen van jonge, talentvolle onderzoekers met baanbrekend ideeën zoals sr.onderzoeker Mark Rijpkema van UMC Radboud:

Samen maken we een vuist tegen kanker.

Fight on!

30-7-2018
Synthon doet met maarliefst 5 business teams mee!

PARTNER -Niet één, niet twee, maar vijf(!) business teams!Onze partner Synthon zwemt op 9 september met een hele grote groep mederwerkers mee! #respect

"Synthon heeft als missie om gezondheidszorg betaalbaarder te maken en de toegang tot belangrijke geneesmiddelen te vergroten. Dit doen we door hoogkwalitatieve generieke geneesmiddelen en innovatieve geneesmiddelen te ontwikkelen, met oncologie en auto-immuunziekten als therapeutische focusgebieden. De strijd tegen kanker staat dus ook bij ons hoog op de agenda. 
‘We doen het samen’ is een van de kernwaarden van Synthon. Daarom zwemmen meer dan 20 collega’s mee in het Synthon-bedrijventeam op 9 september. Om samen met alle andere zwemmers en Fight Cancer een steentje bij te dragen aan wetenschappelijk kankeronderzoek en –preventie via KWF Kankerbestrijding."

 

foto van Swim to Fight Cancer Nijmegen.  

20-7-2018
GRATIS TRAINEN BIJ LACO-BEMMEL

Vanaf MA 16 juli t/m VR 10 augustus biedt zwembad LACO-BEMMEL de mogelijkheid om GRATIS te trainen van MA t/m VR s'morgens tussen 0800 en 0900u.

Let op: In de week van 13 augustus t/m VR 17 augustus kan er alleen 's morgens tussen 06.30u en 07.30u GRATIS getraind worden.

LET OP: Gratis trainen bij LACO-Bemmel uitsluitend op vertoon van je SWIM deelname bevestiging die je per email van ons ontvangen hebt.

De zwemtijden na 17 augustus worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.
13-7-2018
Ron Link te water voor Swim to Fight Cancer

Gepubliceerd in "De Brug"

Nijmegen - De organisatie van Swim to Fight Cancer Nijmegen meldt de deelname van Ron Link en zijn team aan het zwemevenement op zondag 9 september in de Spiegelwaal. Ron, geboren Nijmegenaar en bekend als zanger en musicalster, draagt zo zijn steentje bij aan het goede doel waar de organisatie voor staat, namelijk geld bij elkaar zwemmen voor onderzoek naar kanker.

Veel mensen kennen Ron Link van The Voice of Holland en van de musicals Tarzan en Assepoester. "Helaas heb ook ik al verschillende keren van dichtbij gezien hoe vernietigend de ziekte kanker is. Er moet meer geld komen voor beter onderzoek en daarom steun ik Swim To Fight Cancer en zwem ik mee in mijn stad Nijmegen."

Swim to Fight Cancer is een recreatief zwemevenement in een stads decor, waarbij deelnemers en teams zoveel mogelijk donaties ophalen voor Fight Cancer, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding. Inmiddels komen de inschrijvingen binnen en is er al veel geld aan donaties opgehaald.

Inschrijven

Deelnemers kunnen zich inschrijven via www.nijmegen.swimtofightcancer.nl. "we hopen op veel enthousiaste deelnemers en sponsoren. Allemaal met een sterk overkoepelend gevoel: samen duiken we het water in om een grote vuist te maken tegen kanker!", aldus de organisatie.

Sponsor worden kan natuurlijk ook. "Zij kunnen rekenen op veel toeschouwers en media aandacht. Een van de mogelijkheden om te sponsoren is meedoen met een eigen businessteam. Samen in actie voor een hoger doel en goed voor vitaliteit en betrokkenheid." Kijk voor meer informatie op de website of stuur een mail aan info@nijmegen.swimtofightcancer.nl.

www.nijmegen.swimtofightcancer.nl

11-7-2018
Nieuwe downloads om te laten zien dat je meedoet!
Vanaf nu kun je ook een poster, flyer en visitekaartjes downloaden die je uit kunt delen aan bijvoorbeeld je vrienden, familie of collega's! Zo kun je op een leuke manier laten zien dat je deelneemt aan de Swim! 

De documenten kun je downloaden op de pagina voorbereiding
3-7-2018
Samen zwemmen tegen kankerLINGEWAARD - Wij zijn Miranda en Antura. Kanker is nog steeds één van de meest vervelende ziektes die je in je lichaam kunt hebben. Ons doel is om er tegen te vechten, ons niet als een anker zomaar naar de bodem te laten zinken.

"Wij gaan samen zwemmen en staan dus samen op om een bijdrage te leveren aan het verslaan van deze ziekte. Zo zwemmen wij zij aan zij opdat wij én anderen kunnen overleven. Wij gaan zwemmen op 09-09-'18 in Nijmegen in De Spiegelwaal.

Wij hopen dat jij/jullie ons willen sponsoren. Om dit tot een goede actie te brengen. Het zou super zijn om dit ook door te sturen naar jou/ jullie familie,vrienden en kennissen. Wij zijn jou/jullie nu al dankbaar. Hoe kan je ons sponsoren? Ga naar deze link nijmegen.swimtofightcancer.nl Dan naar Swim To Fight Cancer; Scroll dan door naar beneden naar Nijmegen; Skrol naar teams dan zijn wij, The Swimming Dinnetjes. Alvast bedankt." Miranda en Antura

18-6-2018
SWIM TO FIGHT CANCER KOMT NAAR NIJMEGEN!

Bericht gepubliceerd op de Facebookpagina van Wij zijn Nijmegen

Op 9 september gaan honderden mensen voor Swim to Fight Cancer Nijmegen in de Spiegelwaal zwemmen om de strijd tegen kanker te steunen. Deelnemers en teams laten zich sponsoren en halen zoveel mogelijk geld op voor Fight Cancer, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk onderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding. 
Wil jij helpen? Geef je dan op en zwem mee of doneer een deelnemer!

Om dit evenement tot een groot succes te maken, moet er veel werk verzet worden. Ben jij diegene die de organisatie kan helpen om dit evenement samen met een team van vrijwilligers te promoten, dan ben je van harte welkom! Stuur een berichtje als je interesse hebt.

Alle informatie is te vinden op 
https://nijmegen.swimtofightcancer.nl/


 

15-6-2018
Trainingssessies

We adviseren om voor Swim to Fight Cancer te trainen (in je wetsuit) in zowel het zwembad als in buitenwater. Als organisatie bieden wij alle deelnemers zwemtraining aan. 

De eerste trainingen vinden plaats in het open water van de Bisonbaai in Nijmegen. Deze trainingen zijn GRATIS en worden gegeven door Peter Fölker, mastertrainer Aqua Novio '94 en tevens zelf ook deelnemer aan de Swim. 

Datum en tijd open water training: vrijdagavond 6 en 13 juli , starttijd om 19.30 uur

Verzamelpunt is op de dijk, voor de ingang BB bij het monument tegenover Oortjeshekken.

Aanmelden graag via email naar: info@nijmegen.swimtofightcancer.nl

Verdere informatie over nieuwe zwemtrainingen en clinics volgt spoedig.

Samen maken we een vuist tegen kanker!

15-6-2018
Lizzy van Hulst bereikt magische grens €1000,- aan donaties
WAUW

Lizzy van Hulst is de eerste deelnemer die de magische grens van 1000 euro aan donaties doorbreekt! 

Gefeliciteerd en op naar meer! 


12-6-2018
Swim to Fight Cancer Nijmegen steunt Green Capital 2018Na jarenlang hard werken aan vergroening en verduurzaming door middel van grote en kleine initiatieven is Nijmegen in 2018 uitgeroepen tot de eerste stad in Nederland met de titel European Green Capital!  De organisatie van Swim To Fight Cancer Nijmegen wil daar natuurlijk een steentje aan bijdragen. 

Eén van de voorbeelden hiervan is dat we heel graag, indien mogelijk binnen ons budget,  een Green Battery willen inzetten voor de stroomopwekking van Swim to Fight Cancer Nijmegen . Deze wekt de stroom die wij voor het evenement nodig hebben op via zonne-energie middels zonnepanelen. Daarnaast  zullen we  nog meer duurzaamheid toepassen  tijdens ons evenement zoals  milieuvriendelijk vervoer (fiets of openbaar vervoer), lokale leveranciers,  herbruikbaarheid van producten en uiteraard afvalscheiding.

Het doel is dat zoveel mogelijk mensen in Nijmegen weten dat onze stad European Green Capital is in 2018 en dat mensen gemotiveerd zijn om een aantal duurzame stappen te zetten, bijvoorbeeld door mee te doen met de Green Capital Challenges, die gekoppeld zijn aan 12 verschillende thema’s.

Elke maand staat er een thema centraal en het thema van Green Capital voor de maand augustus is “water” en voor september  is dat “ energiebesparing” . Beide thema’s  sluiten hiermee prachtig aan op ons Swim to Fight Cancer evenement op 9 september in de Spiegelwaal.

Meer informatie over Green Capital kun je vinden op: https://greencapital2018.nl
6-6-2018
Promotie actie bij Gelderse zwemkampioenschappenNIJMEGEN - Gister was het promotieteam bij de Gelderse Kampioenschappen Zwemmen! Ook onze ambassadeur Nyls Korstanje, met zijn broertje Tim, waren aanwezig.

Bedankt voor de gastvrijheid en de organisatie Aqua-Novio '94 Wedstrijdzwemmen

Bedankt voor de hulp bij de promotie Onafhankelijk Damesdispuut Acapulco going Locos 

Veel succes aan alle zwemmers!

26-5-2018
Samen op de foto tegen kanker


Bericht geplaatst in "Hét Gemeentenieuws".


NIJMEGEN - Op donderdag 24 mei zijn studenten van de HAN in de stromende regen namens Swim to Fight Cancer Nijmegen het centrum van Nijmegen ingegaan. Het doel was om het evenement onder de aandacht van het winkelend publiek te brengen. De studenten zijn het gesprek aangegaan over Swim to Fight Cancer Nijmegen.

De Nijmegenaren waren aangenaam verrast door de met zwemattributen beladen studenten. Na het maken van een aantal foto's en een praatje over het eerste grote zwemevenement in de Spiegelwaal, kregen de mensen hun eigen polaroid-foto mee. Op het grote frame - waar de mensen mee op de foto gingen - konden voorbijgangers een boodschap achtergelaten voor mensen met kanker.

Swim to Fight Cancer Nijmegen

Swim to Fight Cancer Nijmegen is een eendaags zwemevenement in de Nijmeegse Spiegelwaal. Deelnemers zwemmen op 9 september, 500 of 1500 meter en laten zich daarbij sponsoren. Het opgehaalde geld komt via stichting Fight cancer ten goede aan kankeronderzoek van jonge, talentvolle onderzoekers met baanbrekende ideeën.

24-5-2018
Eerste mijlpaal gehaald
Vorige week is na een paar spannende weken, mede dankzij het goede werk van ICT MAATWERK onze website LIVE gegaan! Dank jullie mannen voor de fantastische support! Achter de schermen zijn we met een groep vrijwilligers flink bezig om alles zo goed mogelijk te laten verlopen en hebben we inmiddels ook een goed gesprek gehad met de gemeente Nijmegen. Ook zij zijn enthousiast!

Ondertussen stromen de eerste deelnemers en teams langzaam binnen en naderen we de eerste 'magische' grens van 1000 Euro aan donaties! Dus nu flink aan de slag met deelnemer- en sponsorwerving en de algehele promotie van dit prachtige event. Er staat al van alles gepland in onze team-agenda.

Binnenkort meer hierover!
23-5-2018
Inschrijving Swim to Fight Cancer Nijmegen gestart

Bericht geplaatst in "Hét Gemeentenieuws"

NIJMEGEN - De inschrijving voor het grote zwemevenement Swim to Fight Cancer Nijmegen is gestart! Op zondag 9 september gaan deelnemers zwemmen voor het goede doel in het prachtige decor van De Spiegelwaal. Zij zwemmen geld bij elkaar voor onderzoek naar kanker. Hierdoor is kanker hopelijk in de toekomst geen dodelijke ziekte meer is. Ervaren, onervaren, jong of oud, iedereen kan meedoen!

Swim to Fight Cancer is een recreatief zwemevent in een stads decor, waarbij deelnemers en teams zoveel mogelijk donaties ophalen voor Fight Cancer, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding.

Inschrijven
Deelnemers kunnen zich inschrijven via www.nijmegen.swimtofightcancer.nl. De organisatie hoopt op veel enthousiaste deelnemers en sponsoren. Allemaal met een sterk overkoepelend gevoel: samen duiken we het water in om een grote vuist te maken tegen kanker!

Sponsor worden kan natuurlijk ook. Sponsors kunnen rekenen op veel toeschouwers en media-aandacht. Een van de mogelijkheden om te sponsoren is het organiseren van een eigen businessteam. Samen in actie voor een hoger doel en goed voor vitaliteit en betrokkenheid.

Meer informatie staat op de website (www.nijmegen.swimtofightcancer.nl) of stuur ervoor een mail aan info@nijmegen.swimtofightcancer.nl.

19-5-2018
Inschrijven gestart

Bericht gepubliceerd op de pagina van "Trots op Nijmegen" en de facebookpagina "Nieuws uit Nijmegen".

Maak je als Nijmegenaar sterk tegen kanker! Op 9 september gaan honderden mensen in de Spiegelwaal zwemmen om de strijd tegen kanker te steunen. Help jij mee? Samen maken we als Nijmegen een vuist tegen kanker! Geef je op of doneer!

 

18-5-2018
Swim to Fight Cancer Nijmegen is LIVE!
We zijn live! Inschrijven en doneren is NU mogelijk! Met en voor wie zwem jij? Laat het ons weten!

17-5-2018
Aftellen is begonnen
28-4-2018
'Swim To Fight Cancer' komt naar Nijmegen

Nijmegen - Swim to Fight Cancer komt naar Nijmegen. Op zondag 9 september wordt in de Spiegelwaal bij Nijmegen gezwommen voor onderzoek naar kanker. De deelnemers laten zich namelijk sponsoren om zo geld bij elkaar te zwemmen waarmee jonge onderzoekers gesteund worden en hierdoor kanker hopelijk in de toekomst geen dodelijke ziekte meer is. Iedereen kan aan dit evenement meedoen.

Swim to Fight Cancer is een recreatief zwemevent in een stads decor waarbij deelnemers en teams zoveel mogelijk donaties ophalen voor Fight Cancer, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding. Vanaf eind april is de website www.swimtofightcancer.nl actief en kunnen deelnemers zich aanmelden.

"We hopen op veel enthousiaste deelnemers en sponsoren. Allemaal met een sterk overkoepelend gevoel: samen duiken we het water in om een grote vuist te maken tegen kanker! Als sponsor kan men rekenen op veel toeschouwers en media aandacht. Een van de mogelijkheden om te sponsoren is het organiseren van een eigen business team. Samen in actie voor een hoger doel en goed voor vitaliteit en betrokkenheid", aldus de organisatie.

"Een evenement als dit kan niet bestaan zonder vrijwilligers. Als je ook graag wilt bijdragen aan dit goede doel, dan kan dat zeker. De organisatie is op zoek naar enthousiaste mensen die willen helpen. Kom in actie en meld je aan via onze Facebook pagina of stuur ons een email info@nijmegen.swimtofightcancer.nl.

30-3-2018
Kick-off Swim to Fight Cancer Nijmegen
De aftrap is gemaakt: het kick-off overleg van de vrijwilligers van het organisatieteam van Swim to Fight Cancer Nijmegen heeft inmiddels plaatsgevonden.

We gaan samen iets heel moois neerzetten en rekenen op vele sponsoren, bedrijventeams en deelnemers! Jij doet toch ook mee?

26-3-2018