Swim to Fight Cancer Nijmegen steunt Green Capital 2018
Na jarenlang hard werken aan vergroening en verduurzaming door middel van grote en kleine initiatieven is Nijmegen in 2018 uitgeroepen tot de eerste stad in Nederland met de titel European Green Capital!  De organisatie van Swim To Fight Cancer Nijmegen wil daar natuurlijk een steentje aan bijdragen. 

Eén van de voorbeelden hiervan is dat we heel graag, indien mogelijk binnen ons budget,  een Green Battery willen inzetten voor de stroomopwekking van Swim to Fight Cancer Nijmegen . Deze wekt de stroom die wij voor het evenement nodig hebben op via zonne-energie middels zonnepanelen. Daarnaast  zullen we  nog meer duurzaamheid toepassen  tijdens ons evenement zoals  milieuvriendelijk vervoer (fiets of openbaar vervoer), lokale leveranciers,  herbruikbaarheid van producten en uiteraard afvalscheiding.

Het doel is dat zoveel mogelijk mensen in Nijmegen weten dat onze stad European Green Capital is in 2018 en dat mensen gemotiveerd zijn om een aantal duurzame stappen te zetten, bijvoorbeeld door mee te doen met de Green Capital Challenges, die gekoppeld zijn aan 12 verschillende thema’s.

Elke maand staat er een thema centraal en het thema van Green Capital voor de maand augustus is “water” en voor september  is dat “ energiebesparing” . Beide thema’s  sluiten hiermee prachtig aan op ons Swim to Fight Cancer evenement op 9 september in de Spiegelwaal.

Meer informatie over Green Capital kun je vinden op: https://greencapital2018.nl