Wat is het?

Op zondag 9 september krijg je de kans om mee te doen met de eerste Nijmeegse editie van Swim to Fight Cancer, een unieke zwemtocht van 0,5 of van ruim 1,5 kilometer, af te leggen in de Spiegelwaal van Nijmegen!

Je levert daarmee niet alleen een bijzondere sportieve prestatie, maar je draagt óók je steentje bij aan het goede doel. Als deelnemer haal je namelijk zoveel mogelijk donaties op voor Stichting Fight Cancer, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding. Met behulp van deze donaties kunnen in het bijzonder onderzoeken gefinancierd worden voor jonge, talentvolle onderzoekers, die werken aan betere behandelmethoden tegen kanker zodat op een dag deze ziekte niet meer dodelijk hoeft te zijn.

Daarmee heeft Swim to Fight Cancer de blik op de toekomst gericht! Samen met de stichting, de plaatselijke organisatie, tientallen andere vrijwilligers en honderden deelnemers ga je de strijd aan tegen kanker. Bovendien past een mooi zwemevenement heel goed in de Spiegelwaal als nieuwe buitenzwemlocatie van Nijmegen. Samen met de andere Swim to Fight Cancer steden ambieert Nijmegen om er met het Nijmeegse bedrijfsleven, scholen en verenigingen, deelnemers en bezoekers een sfeervol en fantastisch evenement voor het goede doel van te maken met een opbrengst van wereldformaat.

Swim to Fight Cancer biedt jou de unieke combinatie van sportief plezier en samen presteren binnen een indrukwekkend stadsdecor. Deelname aan de zwemtocht en de voorbereiding hierop vormen natuurlijk een persoonlijke uitdaging, maar deze krijgt binnen de bredere context van het evenement ook een maatschappelijke betekenis. Langs het parcours zijn muziek, DJ’s en optredens motiverend voor deelnemers en leuk voor het publiek. Supporters kunnen vanaf de kant en vanaf de Lentloper meewandelen met de zwemmers en ze aanmoedigen met roeptoeters en door middel van spandoeken!

Jij doet toch ook mee? Schrijf je in als deelnemer of samen met vrienden en familie, of meld je samen met je collega’s aan als één bedrijfsteam en ontvang tevens geweldige exposure voor je bedrijf! Ben je nog te jong om met de volwassenen mee te zwemmen? Geen probleem! Jonge sportievelingen van 10 t/m 17 jaar uit Nijmegen en omstreken kunnen zich aanmelden voor de junioren Swim van 500 meter. De jeugd vanaf 15 kan ook kiezen voor de volwassen afstand van ruim 1,5 km. Houd de komende periode deze website en de sociale mediakanalen in de gaten voor de laatste updates rondom deze eerste editie in Nijmegen. Vertel het door en kom in actie!

Samen kunnen we ervoor zorgen dat de oudste stad van Nederland óók een sterke vuist kan maken in de strijd tegen kanker! 

Love Life Fight Cancer